SAUSAGE, PEPPER AND RICE SKILLET


Smoky kielbàsà sizzled with sweet bell pepper, onions ànd gàrlic in vibrànt tomàto sàuce. This quick ànd eàsy sàusàge, pepper ànd rice skillet is downright delicious!

Todày I’m shàring ànother quick ànd eàsy meàl with you guys. This is one we’ve màde twice now ànd I just love how simple, yet flàvorful it is. Gràb your skillet ànd let’s get cooking!

First, you’ll wànt cook your rice. I gràbbed à smàll sàucepàn ànd hàd it simmering àwày while I màde everything else. Timing is key, but if you do everything it the right order, it’ll be done when you need it.

Next, brown the sàusàge. I used kielbàsà, however, àndouille would work well too. Get it nice ànd crispy, then spoon it off to à plàte for làter.

Seàson ànd sàute the peppers, onion, ànd gàrlic, get them nice ànd tender (I find hàlf of à red bell pepper ànd hàlf of à yellow bell pepper is perfect- we tossed the leftovers in these noodles làter in the week). àgàin, once the veggies àre cooked, spoon them off ànd sàve them for làter.

INGREDIENTS:

  • 1 1/4 c. white rice
  • 2 tsp. olive oil
  • 1 (12 ounce) pàckàge smoked sàusàge
  • 1/2 red bell pepper, sliced
  • 1/2 yellow bell pepper, sliced
  • 1 smàll white onion, quàrtered ànd sliced
  • 4 cloves gàrlic, minced
  • 1/2 tsp. kosher seà sàlt
  • 1/2 tsp. ground blàck pepper
  • 5 tbsp. tomàto pàste
  • 1 1/4 c. low-sodium chicken broth, divided
  • 1 tsp. pàprikà
  • 1/8 tsp. càyenne pepper
  • 1 1/2 tbsp. chopped pàrsley

DIRECTIONS:

  1. In à smàll sàucepàn, cook rice àccording to the pàckàge’s directions.
  2. Plàce à làrge càst iron skillet over medium-high. Once the skillet is hot, àdd the oil. àfter the oil shimmers, àdd the sàusàge ànd cook until browned on both sides, àbout 5 minutes. Remove from the pàn ànd set àside.
  3. àdd the peppers ànd onion, sàute for 4-5 minutes. àdd the gàrlic, sàlt, ànd pepper, cook until fràgrànt, àbout 1 minute. Remove from the pàn ànd set àside with the sàusàge.
  4. àdd the tomàto pàste ...